Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

TV War - Episode 5

Καλησπέρα απαίσια τερατουργήματα της φύσης! Έφτασε η αγαπημένη σας στιγμή της εβδομάδας, το μόνο δημιουργικό δύωρο ολόκληρων των 168 ωρών, η στιγμή του TV WAR! Φυσικά εννοείται πως είμαι ο Πάκος Χερβανίδης, ο μοναδικός συντάκτης του Metal Hammer, παρουσιαστής του TV WAR, εκτελεστής της Θέλησης των αρχαίων Θεών και του Μπαφόμετ και τέλος, φανατικός και σπουδαίος μεταλάς. Σήμερα θα εκπληρώσω την υπόσχεση που έδωσα στη προπερασμένη εκπομπή και αθέτησα στην περασμένη, δηλαδή θα σας πω μερικά λόγια για τους Gojira. Πολλοί δεν μπορούν να βάλουν τους Gojira σε μια συγκεκριμένη κατηγορία μέταλ, όπως Death Metal, Heavy Metal, Insane Paraplegic Metal, Brutal Progressive Anti-semetic Metal, Arachnophobic Atmospheric Synthetic Carbonated Metal, Originally Very Healthy But Not Quite So After A Very Tragic Accident With A Llama Metal, και ούτω καθεξής. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι φυσικά ότι οι πρωτοποριακοί αυτοί βρωμιάρηδες Γάλλοι έχουν αντλήσει στοιχεία από πολλές διαφορετικές υποκατηγορίες. Για να καταλάβουμε όμως τι μουσική παίζουν οι Gojira, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ΠΟΙΟΙ είναι οι Gojira.

Όλα ξεκίνησαν ένα ήρεμο απόγευμα Κυριακής του 1996. Ο Joe Duplantier καθόταν στο δωμάτιό του και γρατζουνούσε τη κιθάρα του μην έχοντας ιδέα του τι επρόκειτο να συμβεί εκείνη την φαινομενικά ήρεμη ημέρα. Όλα άλλαξαν όταν ο αδερφός του, Mario Duplantier μπήκε στο δωμάτιο του. Έκλεισε γρήγορα την πόρτα και είπε περήφανα: <<ΚΩΛΟΣ>>. Φυσικά δεν είπε κώλος, αλλά θα ήταν πολύ αστείο αν όντως το έλεγε. Όμως αυτό που πραγματικά είπε, ήταν: <<Βρήκα τρυπάκια!>> . Ο Joe πετάχτηκε αμέσως από την καρέκλα του, πέταξε την κιθάρα του στον αέρα από την ταραχή και έπιασε τον αδερφό του από τους ώμους.
-Θες να πεις ότι...
-Ναί, ακριβώς! LSD!

Τα δύο αδέρφια περίμεναν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ένα εκατομύριο χρόνια. Έκατσαν γύρω από τη φωτιά, έβαλαν στο κασετόφωνο ( ναι, κασετόφωνο, 1996 ήταν. Δεν υπήρχαν εμ πι θρι τότε. ) να παίζει το Can't Get Enough Of Your Love Babe του Barry White και κατάπιαν με πάθος τα τρυπάκια. Μετά από μερικά λεπτά, και οι δύο τους tripparan επίσημα. Και εκείνα τα λεπτά ήταν που καθόρισαν τους Gojira. Ο Joe, που από παλιά ένιωθε μια περίεργη έλξη προς τα πλάσματα της θάλασσας, πίστεψε πως το σπίτι του ήταν ένας ωκεανός και εκείνος κολυμπούσε ανέμελα μέσα στα νερά του. Ξαφνικά όμως η γαλήνη διαταράχτηκε από ένα τεράστιο σακουλάκι Cheetos. Ο Joe παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό και δεν μπορούσε να βρει την έξοδο, ενώ παράλληλα χιλιάδες κομμάτια τυρένιων λιχουδιών του επιτίθονταν από παντού. Τότε, μέσα στην οδύνη και στο χάος και στη σιγουριά του θανάτου, ο Joe άκουσε έναν ήχο. Αυτός ο ήχος δεν ήταν παρά η κραυγή μιας φάλαινας που είδε το θέαμα και έτρεξε πάνω στο γιγαντιαίο σακούλι Cheetos με μανία. Άρχισε να το χτυπάει στα πλευρά και στις μασχάλες, και τα δύο αυτά κτήνη άρχισαν να μονομαχούν μέχρι τέλους. Η φάλαινα, ύστερα από ένα τελειωτικό χτύπημα, κατάφερε να ελευθερώσει τον Joe. Ο Joe όμως δεν πρόλαβε να την ευχαριστήσει, καθώς η φάλαινα του χαμογέλασε ευγενικά και με ένα αδελφικό νεύμα άφησε την τελευταία της πνοή, κατεξουθενωμένη από την μάχη. O Joe ένιωσε προδομένος. Πήγε να σηκώσει τα χέρια στον αέρα και να φωνάξει NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO αλλά επειδή ήταν στο νερό, τελικά φώναξε ΜΠΓΚΡΓΜΠΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΓΓΚΚΚΚΚΚΡΡΡΜΠΡΓΚΚΚΚΚΓΚΡΛΓΚΡΓΛΡΓΚΛΡΓΚΛΡΓΚΛΡΓΚΛΡΓΚΛΡΓΚΛΡΓΚΛ!!!! Φυσικά κατάπιε πάρα πολύ νερό και άρχισε να πνίγεται, και εκείνη τη στιγμή επανέκτησε την άισθηση της πραγματικότητας και γύρισε στο δωμάτιο του. Έστριψε το κεφάλι του αριστερά και είδε τον αδερφό του να κοπανάει χέρια και πόδια με αστραπιαία ταχύτητα και να λέει κάτι για μυρμήγκια και μαρούλια. Το υπόλοιπο trip δε μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι τα δύο αυτά αδέρφια αποφάσισαν πως πρέπει να τρώνε τρυπάκια πιο συχνά, ο μεν για να ενημερώσει όλες τις φάλαινες σχετικά με το συμβάν αλλά και να τις βοηθήσει όσο μπορεί, ο δε για να εξολοθρεύσει τα μυρμήγκια που του τρώνε τα μαρούλια. Μετά από μήνες κατάχρησης και πολύ κάψιμο, και αφού όλα τα μυρμήγκια είχαν εξολοθρευτεί, τα δύο αδέρφια συμφώνησαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα στο οποίο θα διατρανούσαν τις απόψεις τους και θα προωθούσαν τις φάλαινες. Αξίζει επίσης σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Joe είχε ανακηρυχθεί στη φαντασία του High Priest της κοινωνίας των φαλαινών, ενώ ο Mario είχε γίνει πλέον επαγγελματίας drummer χάρη στο brutal και υπερβολικά γρήγορο ξυλοδαρμό των μυρμηγκιών. Βρήκαν λοιπόν δύο μέλη - κομπάρσους, και ξεκίνησαν τους Gojira. Στην πορεία, όπως ανέφερα σε προηγούμενη εκπομπή, έγιναν εχθροί των αντιφαλαινιστών Mastodon.

Μετά λοιπόν από αυτό το ενημερωτικό διάλλειμα για τους Gojira, μπορούμε έυκολα πλέον να προχωρήσουμε στην θέση ότι οι Gojira πάιζουν Acid Whale Metal, με περίφημους στίχους όπως "Plastiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic bag in the seaaaaaaaaaaaaaaaa", στίχος που προφανώς είναι γραμμένος για την τρύπια εμπειρία του Joe. Δε θα πούμε τίποτα παραπάνω σε αυτήν την εκπομπή για τους Gojira, αλλά ας ακούσουμε λοιπόν τώρα λίγο Acid Whale Metal σε όλο του το μεγαλείο.



Καθώς εσείς ακούγατε Gojira και σκεφτόσασταν πολύ καλά αυτά που σας είπα, εμείς, το ακούραστο crew του TV WAR λάβαμε ένα σπουδαίο έκτακτο νέο. Το σχέδιο αυτής της εκπομπής ήταν να μιλήσουμε για σατανικά διακοσμητικά αρκουδάκια, αλλά θα πρέπει να το αναβάλουμε για άλλη φορά, διότι συνέβη το εξής:

Ο PETER TAGTGREN ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ!!! Πολύ καλά ακούσατε κάφροι, βρώμικοι μεταλάδες και σάπιες, χοντρές μεταλούδες. Ο θείος Tagtgren, τραγουδιστής - κιθαρίστας - συνθέτης των Hypocrisy, συνθέτης και οργανοπαίχτης των Pain, περιοδικά τραγουδιστής των Bloodbath, παραγωγός απείρων album, πολύ σκληροπυρηνικός εργάτης της μουσικής και άυπνος περίπου 38 μήνες, έκλεισε τα μάτια του. Αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται με την εξαφάνιση των υπέρογκων μάυρων κύκλων κάτω από τα μάτια του, ούτε με την αποκατάσταση του καμμένου του μυαλού. Απλά είναι μια καλή φάση την οποία αναφέρουμε. Καλή φάση λοιπόν. Ας του ευχηθούμε όλοι μαζί καλή ξεκούραση και καλή αφύπνηση, η οποία θα επιφέρει ένα νέο κύμα δημιουργικότητας και παραγωγικότητας. Όπως καταλαβαίνετε, τόσοι μήνες αυπνίας έχουν εν μέρει καταστρέψει το μυαλό του σε τέτοιο βαθμό ώστε οι στίχοι των διαφορετικών συγκροτημάτων του να βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Τη μια στιγμή ουρλιάζει ακατανόητα για θάνατο και πόνο, την άλλη τραγουδάει σαν gay βάρδος για ανθρωπιά και έρωτα. Όλα αυτά συνοδεύονται από έναν διαρκή θαυμασμό για εξωγηίνους και την εντύπωση πως τον επισκέπτονται, τον απαγάγουν, τον βαράνε, του πίνουν το γάλα κτλ. Βεβαίως βεβαίως άδικα ανησυχεί για εξωγήινα όντα, διότι τα έχω ήδη σκοτώσει ή υποδουλώσει όλα. Ας του αφιερώσουμε όμως λίγα λεπτά για να ακουστεί ο πόνος του, ακούγωντας το Shut Your Mouth και παρακολουθώντας τις παραξενιές του.



Για άλλη μια φορά φτάνουμε στο πιο ενημερωτικό σημείο της εκπομπής, στο σημείο όπου κάθε απορία απαντάται, όπου κάθε ψεγάδι αμάθειας εξαλίφεται, όπου κάθε βασανιστική σκέψη μετατρέπεται σε γλυκή, σκοτεινή, άμεση γνώση. Καλά το φανταστήκατε, φτάσαμε στο Metal Mail! Πάμε λοιπόν να δούμε τι λένε οι αξιοκορόιδευτοι βλάκες συμμεταλάδες μας.

<< Greetings σεβαστέ πολεμιστή Πάκοth Χερβανίdar. Ονομάζομαι Julius Αναξίμανδρix The Brave. Έρχομαι ως απεσταλμένος του Λαού Της Αποκαλυπτικής Φωτιάς Που Σιγοκαίει Παντοτινά για να σου ζητήσω βοήθεια στην περιπετειώδη αναζήτηση μας. Με άλλα λόγια, έφυγε ένα παιδί από το D&D party μας και σε προσκαλούμε. Στα sessions θα ακούμε αποκλειστικά Blind Guardian και Bal-Sagoth. Τι λές; Farewell! >>

Πες μου που και πότε. Φτίάχνω Chaotic Evil Half-Orc Barbarian με deity τον Gruumsh.

<< Καλησπέρα Πάκο! Πότε θα έρθουν επιτέλους στην Ελλάδα οι θεοί οι Manowar; Πέρσι μας είπες πως θα έρθουν και από την πόρωση φόρεσα πανοπλία με chainmail τιράντες και στύθηκα στον Λυκαβητό σε στάση προσοχής για έναν μήνα, αλλά τίποτα. Πότε θα δούμε τα ιερά τέρατα του epic και της δύναμης; GLORYYYYYYYYYYYYYYYY!!!! >>

Τι λες μωρέ μαλάκα; Αφού και εγώ στον Λυκαβητό στημένος ήμουν φορώντας μάλλινο βρακάκι και κεφάλι λιονταριού στο κεφάλι μου και δεν είδα κανέναν με chainmail τιράντες. Μούφας fan είσαι. Μην υποκρίνεσαι για τους Manowar! Οι Manowar είναι πίστη! Ή πιστεύεις, ή όχι. Μην προσπαθείς να γίνεις ένας από εμάς αν δεν είσαι! Ποζέρι! Αν δε λάβουν μέτρα οι Manowar, θα λάβω εγώ. Dei volunt! KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILL!!!!! Ούφφφφ.....Πάμε στο επόμενο μήνυμα πριν πάθω εγκεφαλικό.

<< Πάκο, γεια σου. Λέγομαι Αντώνης και χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Θέλω να μου πεις που κουρεύεσαι και έχεις τόσο υπέροχο μαλλί. Αν μπορείς, να μου δώσεις και tips για το πως να ρίχνω μεταλούδες. Γουστάρω μια κοπέλα από το σχολείο μου που είναι σε φάση Tyr, Ensiferum, Korpiklaani, αλλά με κλάανει. :( >>

Συμμερίζομαι την αγωνία σου νεαρέ Αντώνη, γιατι κι εγώ όταν ήμουν μικρός ήμουν αμαρτωλά άσχημος. Κουρεύομαι στο Dino στη Γλυφάδα. Το μόνο tip που μπορώ να σου δώσω είναι να είσαι όσο πιο αρρενωπός και άντρακλας και σατανικός γίνεσαι. Δείρε τον πιο μεγαλόσωμο της τάξης σου, πες τον καθηγητή μαλάκα, φάε καμιά πενταήμερη για να δείξεις πόσο ρέμπελος και γαμάτος είσαι, ρέψου στα μούτρα τους για να της δείξεις ότι είναι ένα πιόνι για τη διασκέδαση σου, κάν'την δούλα σου. Διαφορετικά, παιξ΄το cool και διασκεδαστικός glam / power μεταλάς που το μόνο που βάζει πάνω από τις γκόμενες είναι η μπύρα. Αφιέρωσε της το επόμενο τραγούδι. Control, Edguy - Lavatory Love Machine. Πάμε.



Αν αποτύχεις, τότε υπάρχει πάντοτε ο βιασμός. Διαφορετικά, πες μου πως τη λένε και σε ποιό σχολείο πας μπας και γ**μήσω κι εγώ καθόλου.

<< Σε χαιρετίζω Πάκο, Lord Ov Darkness, Tamer Ov The Void. Αναγνωρίζω και σέβομαι το σατανικό dominion σου, τάσσομαι υπέρ του αντι-ιερού trv kvlt σκοπού σου και δηλώνω με όρκο τυφλή υποταγή ή θάνατο. Ήγγηκεν η ώρα ov της αποκάλυψης, ov της ιεροσυλίας, ov της αναστροφής ov του κόσμου. Σου ζητώ ταπεινά να παιχτεί ο ύμνος όλων εμάς των trv kvlt ανθρωπόμορφων δαιμόνων, το Waking the Demon ov των Bullet For My Valentine. Ave Satanae! >>

Δε το κατέχεις, αυτοκτόνα για να εξιλεωθείς, ή υποδουλώσου στο kvlt. Slaves Shall Serve! Μιας και χρησιμοποίησα τον στίχο, ας το ακούσουμε κιόλας. Ave Satanae, Ave Behemoth.



Πριν κλείσει η εκπομπή, πάμε να διαβάσουμε λίγα ακόμη metal mail.

<< Greetings Πάκοth Χερβανίdar! Την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στην Κάισσα Νέας Σμύρνης. Το party αποτελείται από 4 άτομα και έχουμε ήδη 2 Barbarians. Δε θες κάτι διαφορετικό; Farewell! >>

Πφφφφφφφφφ.... Καλώς, τότε Lawful Evil Cleric με deity Hextor και domain Evil και Destruction.

<< Πάκο, τι σκατά; Τι γίνεται με το The Obsidian Conspiracy; >>

Έλα ντε! Αρχικά ήταν να βγει τέλη Ιανουαρίου, μετά τέλη Φεβρουαρίου, τώρα μάλλον θα βγει κάπου στον Απρίλιο. Κοίταξε, όσο κι αν μου καίγονται τα σωθικά κάθε μέρα από την αγωνία, δεν πειράζει. Χαλάλι. Είμαι σίγουρος πως η γαματοσύνη του album θα αντισταθμίσει και με το παραπάνω την δυσβάσταχτη αναμονή μας. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς θα πεθάνετε όταν το ακούσετε, οπότε δεν έχετε και κάτι άλλο να κάνετε μετά το album. Δεν πειράζει που αργεί. Αρκεί να μην καταλήξει σαν το Time των Wintersun. 3 χρόνια τώρα έχουν ταρραχτεί να τραβάνε μ**ακίες πάνω από τον εξοπλισμό τους και album ακόμα δεν έχουμε δει. Τελοσπάντων, εγώ τώρα σιγά σιγά θα αποχωρήσω για να πάω να φτιάξω το background του χαρακτήρα μου στο D&D. Μέχρι την επόμενή μας συνάντηση, STAY METULE, STAY BROOOOOOOOOOOOOOOOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL!!!!!

6 σχόλια: